Besvarar myter och sanningar
Trygghetslarm och digitala hjälpmedel har blivit oumbärliga för många seniorer och deras anhöriga. Men det finns fortfarande många missförstånd kring funktionerna och fördelarna med dessa larm, särskilt GPS-larm med skärm och smarta trygghetslarm. I den här artikeln reder vi ut vanliga myter och presenterar de verkliga fördelarna med trygghetslarm för äldre, inklusive fallarm och medicinpåminnare.
1. Trygghetslarm fungerar bara inomhus
Myt! Sanningen är att GPS-larm för äldre med skärm fungerar både inomhus och utomhus. Till skillnad från ett fast trygghetslarm som är bundet till hemmet, erbjuder GPS-larm med både GPS och mobilnät trygghet oavsett var du är – hemma, ute på promenad eller i butiken. Trygghetsklocka med GPS och fallarm ger dig möjlighet att larma även när du är ute på promenader eller om du rör dig längre bort från hemmet. Detta ger en frihet och säkerhet som ett fast larm inte kan erbjuda.
2. Jag måste ha en smartphone för att använda mitt Digitala Trygghetslarm
Myt! Sanningen är att MiniFinders GPS-larm fungerar och larmar autonomt utan smartphone. Vid ett larm ringer klockan automatiskt upp nödkontakt 1, och om det inte besvaras, ringer den vidare till nästa kontakt tills någon svarar. När en nödkontakt svarar, kan bäraren och kontaktpersonen kommunicera direkt via klockan och telefonen. Om du vill ha extra funktioner som medicinpåminnare och hjärtfrekvensmätning, kan du använda klockan med en smartphone och MiniFinder Live-appen för att hantera och lokalisera larmet.
3. Trygghetslarm med skärm för äldre är för komplicerade att använda
Myt! Sanningen är att våra digitala trygghetslarm är designade för enkel användning, med en tydlig display och stora knappar som gör det lätt för äldre och personer med demens att använda. Funktioner som medicinpåminnare hjälper till att komma ihåg viktiga mediciner, medan den automatiska fallarmfunktionen och SOS-alarm via ett enkelt knapptryck ger snabb hjälp vid olyckor eller nödsituationer. Larmet fungerar som ett hjälpmedel för att underlätta vardagen och ge trygghet.
4. Fallarm aktiveras inte alltid vid ett fall
Myt! Sanningen är att trygghetslarm med fallarm och GPS är mycket känsligt och aktiveras automatiskt vid ett fall. Fallarmen triggas genom mätning av hastighet och en G-punktsensor, som registrerar en plötslig rörelse eller förändring i position. När en sådan förändring upptäcks, skickas ett larm direkt till anhöriga eller vårdgivare, vilket möjliggör snabb hjälp vid behov. Detta gör att den som bär larmet kan få hjälp direkt, utan att behöva agera själv vid en olycka.
Fördelarna med GPS-larm, fallarm och medicinpåminnare för äldre
Trygghetslarm kan vara avgörande för att ge äldre personer den säkerhet och trygghet de behöver i vardagen. Genom att bryta de vanligaste myterna och förstå hur vårt digitala trygghetslarm fungerar – med funktioner som medicinpåminnare, fallarm och SOS-alarm – kan både användare och anhöriga känna sig trygga. Det här hjälpmedlet är inte bara enkelt att använda, utan det erbjuder också en lösning som fungerar när det verkligen behövs.